Current time: 02-24-2018, 10:26 PM Hello There, Guest! (LoginRegister)
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Your favorite movie ?
03-17-2013, 10:50 PM
Post: #31
Sleepers cite sal sekawan dak kecik yang tak sengaja bunuh org... then masuk jail... and mcm2 ahh. To me, as much as it's quite tragic and disturbing but that movie syok laa... not because brad pitt okay!

ahhahaha and have you watc RADIO FLYER? I watched this when I kecik2 dulu... nangis bergelen. About sibling. I think I like the story bout friendship/sibling.... I hate movie with blood and animal.

NEVER GIVE UPAngel
Reply
03-18-2013, 10:33 AM
Post: #32
i see... will definitely watching that... will add in my waiting list... hahaha... Saya pun suka story about sibling. tp x suka cerita seksa2.. mcm saw ke, wrong turn... mmg benci...

upside down
Reply
03-18-2013, 10:43 PM
Post: #33
MAK AIHHH... *high five lelaju*

I hate those bloody creepy horror and out of human mind movie. Saw ke, wax ke ape ke... serious despise that kind of movie. I mean, why on earth people would love creepy things like that? Weird la.

I remember la Hafiz back then when we were small, lots of cool movies kat TV but now movies are not like before. Time flies. For current movie, the latest one I watched was Beautiful Creatures ( ok laaa... cantek girl tu ) and Hansel and Gretel ( I love the fact that the Hansel played by the same guy yang jadi Hawkeye dalam Avengers and he suffered diabetes in movie gara2 witch bg makan candy house. Logik ok! ). I feel like watching 'WARM BODIES' and 'THE HOST' laaa.... look really promising. heh

NEVER GIVE UPAngel
Reply
03-19-2013, 09:26 AM
Post: #34
kn....movie wktu kecik dulu you suka apa? home alone? hehe...

upside down
Reply
03-20-2013, 04:29 PM
Post: #35
Suke radio flyer tu laa... time org tgk org kanak2 riang lg wo... pstu citer mimmick pun syiok. Sal serangga lipas. hahaha./.. abang saye sampai skang menci lipas gara gara cite tu Tongue

NEVER GIVE UPAngel
Reply
03-20-2013, 07:39 PM
Post: #36
haha... lipas? sy byk gak cerita kecik2 dulu tgk n masih memberi kesan... first of all the cave of golden roses (fantaghiro), then langelieirs, xena the warrior princess, pastu ada cerita pasal keluarga and adik beradik... pastu ahli keluarga mati, then ada mcm hantu plak... cerita tu guna lagu final countdown as OST... cite ape tah... tapi mmg x boleh tido mlm tu lepas tgk... mase tu umo 4 tahun...pstu ada cerita hantu mata merah... mcm2...

upside down
Reply
03-20-2013, 10:40 PM
Post: #37
lengelieirs ni kemende weh?????

Waaah Fantaghiro I like gile laaa! best sgt sgt sgt nak2 tarabas yang jahat but have a good heart. Suke woo~~~
ehh? cite gune ost final countdown? NAPE SAYE CAM PENAH TGK GAK?!!! sbb ... sy rase sy dengar lgu final countdown start dari satu movie yang sumpahly best gile tp lupe. ishhhhhhhhhhhhh.

HAAAA? RED EYE GHOST? gile memang tak laaaa saye nak tgk :=\:

NEVER GIVE UPAngel
Reply
03-21-2013, 12:44 AM
Post: #38
haha...langeliers ni movie ada makhluk ni die makan apa saja... and ada sekumpulan orang board the plane and cross tempat pelik... at the terminal semua kosong.... i think the movie yang you describe at the first post referring to this langeliers.... that red eye ghost actually my mom yang tgk... tapi gatal nk join... lst2 takut sendiri... btul ke penah tgk movie yang guna final countdown as OST? hrmmm. i try to do some research with uncle google, but, cant get what i want... any clue about the name of that movie?

upside down
Reply
03-21-2013, 06:54 AM
Post: #39
lansung xde clue sal movie final countdown tu... siyes I believe I penah tgk gak. HOMAIGOD!

ohh sal langeliers tu if ade part yang akn ade sorg sacrifise kan? pastu pilot tu tinggalkan jam tangan dia je... sy igt part jam tangan tu! pastu dorg kan mcm masuk dimensi lain. Gile syiok cite tu T_T

hahahahah gatal gatal tgk hantu mata merah? hahaha... weh cite mat saleh ek? I used to watch THE RING and freak out dan sgt takut berdiri dekat ngan tv just because hantu dlm the ring tu merangkak kuar dari TV. Haa... mmg sampai tahap camtu sy nyer takut. hahahah

NEVER GIVE UPAngel
Reply
03-21-2013, 09:29 AM
Post: #40
haha... x berapa ingat la... tapi ni cerita die... dapat jumpa over internet

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_Yqnj4wmfvQ[/youtube]

try tgk part 1 ni, kalau betul, then sah la langoliers... tapi mmg la kalau cerita masa kecik, mmg berkesan cerita tu... influence masa kecik sgt kuat... mcm dulu takut gak nk tgk cerita hantu... and supernatural, tapi bila my mom tgk... pandai je duk kat dpn TV.....sbb rasa mcm nak tgk je... mcm x ada rasa takut... tp bila dh tgk, x bole tido... waktu tu famous x-files, and serita hantu2 lain.... masa tu pkai 14 inch je... pkai 14 inch pun dh takut bagai... kalau la mcm sekarang, 52 inch, x tau la, msti siap x nk keluar rumah... haha.... rasa nk rewind ke masa tu... nk tau gak cerita ape yang buat hafiz satu mcm x boleh tido... terbayang muka la...

tapi kan bukan movie je influence hafiz masa kecik.... smpai iklan pun sama... ada dulu iklan apa tah... mcm seram... bila tido terbayang... moralnya, budak kecik2 jgn bagi tgk cerita bukan2... byk pengaruh... hehehe....

upside down
Reply


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)